OPĆI UVJETI POSLOVANJA I KORIŠTENJE WEB STRANICE

Općenito

Opći uvjeti korištenja i upotreba web stranice LARIX PLUS d.o.o. (u daljnjem tekstu Uvjeti) koristi web stranicu www.cemo-group.com.hr koja je u vlasništvu LARIX PLUS d.o.o., Varaždinska ulica II.odvojak 4, 42000 Varaždin-Jalkovec (u daljnjem tekstu: upravitelj/ponuditelj).

Opći uvjeti poslovanja odnose se na sve pravne poslovne odnose između korisnika web stranica navedenih u prethodnom stavku, tj. odrasle fizičke osobe i poduzeća LARIX PLUS d.o.o. (B2C) te za pravne poslovne odnose između pravne osobe i LARIX PLUS d.o.o. (B2B).

Ovi opći uvjeti primjenjuju se na cijeli web portal, za sve njegove komponente i podstranice. Pored ovih općih uvjeta i odredbi, specifični uvjeti ili ugovorni uvjeti mogu se odnositi na određene dijelove, podstranice ili određene korisnike.

Ovi opći uvjeti obvezuju korisnika kada prvi put posjeti web stranicu i sve njegove buduće posjete. Korištenjem stranice, Korisnik potvrđuje da prihvaća i suglasan je sa svim uvjetima ovih Općih uvjeta i da je upoznat s pravilima o privatnosti.

Ovi opći uvjeti mogu se izmijeniti ili ažurirati u bilo kojem trenutku bez prethodne najave ili obavijesti. Korištenjem web stranice pod izmijenjenim uvjetima, korisnik prihvaća da se slaže s promjenama.

Osnovni pojmovi

Obrada - označava svaku radnju ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima ili nizu osobnih podataka obrađenih automatski ili na drugi način, kao što je prikupljanje, zabilježavanje, uređivanje, strukturiranje, pohranjivanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, širenja ili na drugi način omogućava pristup, prilagodbu ili kombinaciju, ograničenje, brisanje ili uništavanje. Osobne podatke prikupljamo na temelju pristanka, ugovora i/ili zakona.

Upravitelj - svaka fizička ili pravna osoba, javno tijelo, agencija ili drugo tijelo koje samostalno ili zajedno s drugima utvrđuje svrhu i način obrade – poduzeće LARIX PLUS d.o.o..

Obrađivač - je fizička ili pravna osoba, javni organ, agencija ili drugo tijelo koje obrađuje osobne podatke u ime kontrolora.

Osobni podaci - označavaju sve informacije koje se odnose na određenog ili identificiranog pojedinca. Identificirani pojedinac je onaj koji se može izravno ili neizravno odrediti, posebice navodeći identifikatora, kao što su ime, matični broj, podaci o lokaciji, online identifikator ili naznaku jednog ili više čimbenika karakterističnih za fizički, fiziološki, genetski , mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet navedenog pojedinca.

Segmentacija/profiliranje - označava svaki oblik automatske obrade osobnih podataka, koji uključuje korištenje osobnih podataka za procjenu određenih osobnih aspekata koji se odnose na pojedince, posebno za analizu ili predviđanje uspjeha na poslu, ekonomski status, zdravlje, osobne sklonosti, interesi, pouzdanost, ponašanje, mjesto ili kretanje ovog pojedinca.

 

Upotreba web stranice

Korisnik se obvezuje koristiti web stranicu na zakonit i uobičajen način, u skladu s namjenom i općim uvjetima i odredbama web stranice. Pri tome će se suzdržati od bilo kakvog ponašanja koje bi naštetilo pravima pružatelja usluga, drugim korisnicima ili trećim osobama ili koje bi uzrokovalo ili moglo nanijeti štetu navedenim osobama.

Ako se korisnik web stranice ponaša u suprotnosti s prethodnim stavkom, ponuditelj mu može privremeno onemogućiti pristup internetskoj stranici, a ponavljanjem povrede ponuditelj može po vlastitom nahođenju trajno onemogućiti pristup web stranici.

Naručivanje

Online narudžba odvija se 24 sata dnevno, sve dane u godini.

Kod kupnje preko online trgovine korisnik mora unijeti svoje podatke za registraciju korisničkog računa. Korisničko ime je adresa e-pošte korisnika, a lozinka je u kodiranom obliku i korisnik ju određuje sam.

Korisničko ime i lozinka korisnika nedvosmisleno se definira i povezuje s unesenim podacima koji su pažljivo zaštićeni u skladu sa zakonskim propisima o zaštiti osobnih podataka i općim propisom GDPR.

Korisnik je suglasan da poduzeće LARIX PLUS d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke korisnika web stranice koji imaju prijavljeni korisnički profil na svom korisničkom računu te su adekvatno zaštićeni u bazi podataka, a u skladu s važećim zakonom o zaštiti osobnih podataka i općim propisom GDPR.

Korisnik odabire i naručuje proizvode koji su mu dostupni na web trgovini odabirom opcije "dodaj u košaricu". U slučaju da određenog proizvoda nema na zalihi, to je naznačeno naknadno.

Odabrani proizvodi su prikupljeni u košarici od strane korisnika, koju on može provjeriti u bilo kojem trenutku i urediti (promjeniti količinu i/ili ih ukloniti s popisa). Nakon što korisnik završi s odabirom proizvoda, odabire opciju "košarica" gdje uredi proizvode i količine. Klikom na gumb "Dalje" dovršit će se cijela kupnja u jednom koraku.

Nakon narudžbe kupac prima obavijest putem e-maila da je narudžba poslana prodavatelju. Navodi se roba i količine koje je kupac odabrao. Podaci o narudžbi uvijek su dostupni kupcu na web trgovini pod naslovom "Moj profil".

Kupoprodajni ugovor sklopljen je kada prodavatelj potvrdi narudžbu kupca putem e-maila.

Prodavatelj mora to učiniti u roku od 2 radna dana, inače se smatra da narudžba nije potvrđena te ugovor o kupoprodaji nije sklopljen. Ugovor o kupoprodaji se sprema kod prodavatelja i kupac ga može dobiti, nakon predanog pisanog zahtjeva, u svakom trenutku u roku od 2 godine nakon završetka ugovora. Samo kupci koji imaju prebivalište odnosno sjedište u Republici Hrvatskoj mogu potpisati ugovor o kupoprodaji.

Prodavatelj ima pravo prije isporuke kontaktirati kupca telefonski ili putem e-maila, kako bi se provjerili podaci o kontaktu. U slučaju da na temelju danih informacija prodavatelj ne može doći u kontakt s kupcem, prodavatelj se može jednostrano povući iz ugovora o prodaji s pisanom izjavom upućenom klijentu putem e-maila, koji je naveden prilikom naručivanja.

Postupak kupnje

1. Prihvaćena narudžba: Nakon podnošenja narudžbe, naručitelj potvrđuje narudžbu putem e-maila. U ovom koraku, kupac ima opciju otkazivanja narudžbe u roku od jednog dana.

2. Potvrđena narudžba: Ako kupac narudžbu ne otkaže, narudžba ide u daljnju obradu. Kada ponuditelj pregleda narudžbu, provjerava rok isporuke naručenih proizvoda i potvrđuje ili  s razlogom odbija narudžbu. Za provjeru podataka ili provjeru točnosti isporuke, ponuditelj usluga može nazvati kupca na njegov kontaktni telefonski broj. Nakon potvrde narudžbe, ponuditelj obavještava kupca e-mailom o procijenjenom roku isporuke. U toj fazi je neopozivo zaključen ugovor o kupnji naručenih artikala između kupca i ponuditelja.

3. Otprema robe: Ponuditelj u dogovorenom roku priprema, otpremi i distribuira robu i o tome obavještava kupca e-mailom ili telefonom.

Dostupnost informacija

Ponuditelj se obvezuje uvijek dostaviti kupcu sljedeće podatke:

 • identitet tvrtke (ime i sjedište, OIB),
 • kontakt informacije koje omogućuju korisniku da brzo i učinkovito komunicira (e-mail, telefon),
 • bitne značajke robe ili usluga (uključujući usluge nakon prodaje i garancije),
 • dostupnost artikala (svaki artikl ili usluga koja se nudi na web stranici bi trebala biti dostupna u razumnom roku),
 • uvjeti isporuke artikala ili usluga (način, mjesto i rok isporuke),
 • sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno određene i moraju imati prikazano da li su porez i troškovi prijevoza uključeni u naznačenu cijenu,
 • način plaćanja i isporuke,
 • vremensku valjanost ponude,
 • rok u kojem se još uvijek može povući iz ugovora te uvjeti za povlačenje. Također, ako kupac odustane, da li i koliko će kupca koštati povrat naručene robe,
 • pojašnjenje postupka žalbe, uključujući sve kontakt podatke o kontakt osobi ili službi za korisnike.

Cijene i način plaćanja

Online cijene vrijede samo za online kupnju. Cijene su prikazane kao cijene bez PDV-a. Web cijena je cijena koja vrijedi za online kupnju u slučaju 100% plaćanja gotovinom ili plaćanja po predračunu, bankovnom transakcijom preko tekućeg računa.

 U online trgovini omogućene su sljedeće metode plaćanja:

 • plaćanje gotovinom po pouzeću preko dostavne službe (u ovom slučaju dostavna služba po svojem cjeniku dodatno zaračunava posebni nalog plaćanja, odnosno naknadu za plaćanje pouzećem)
 • plaćanje po ponudi/predračunu (primitak predračuna putem e-maila),
 • prijenosom novca na račun upravitelja web trgovine - LARIX PLUS d.o.o.
 • s odgodom plaćanja (odnosi se na pravne osobe, nakon provjere boniteta).

Kupoprodajni ugovor između dobavljača i kupca je sklopljen u trenutku kada ponuditelj potvrdi narudžbu (kupac dobiva na svoj e-mail potvrdu naloga, ako ga ne povuče, te se nalog smatra potvrdom). Od ovog trenutka sve cijene i drugi uvjeti su fiksni i primjenjuju se i na ponuditelja i na kupca.

S predanom narudžbom i odabirom načina plaćanja po pouzeću, kupac se obvezuje prilikom preuzimanja robe da će platiti robu i iznos cijene posebnog naloga plaćanja prema cjeniku dostavne službe. Po prihvaćanju pošiljke kupac je dužan potpisati prateći dokument.

Unatoč golemim naporima da bi osigurali najtočnije i ažurirane podatke, može se dogoditi da su podaci o cijeni netočni. U tom slučaju, ili u slučaju da dođe do promjena cijene kada je narudžba tek u procesu obrade, ponuditelj će kupcu omogućiti odustajanje od kupnje, ali će također ponuditi i rješenje koje će ići na obostrano zadovoljstvo.

Isporuka, preuzimanje i kontrola kvalitete i količine

Prodavatelj će kupcu naručenu robu dostaviti na adresu kupca koju kupac navede prilikom narudžbe, u skladu s pravilima i uvjetima ugovornog partnera za dostave (u daljnjem tekstu: dostavljač) i po primljenoj uplati u slučaju plaćanja po predračunu.

U slučaju istovremene kupnje nekoliko proizvoda kupcu će se roba slati u jednom paketu, kada budu na raspolaganju svi naručeni proizvodi.

Za vrijeme radnog vremena prodajne jedinice ponuditelja, kupac može osobno preuzeti naručenu robu na adresi ponuditelja, uz obvezu prethodnog dogovora o takvom načinu preuzimanja. U slučaju osobnog preuzimanja ne može se izvršiti plaćanje po pouzeću.

Troškove dostave snosi kupac i naplaćuju se po cjeniku dostavne službe. Trošak svake narudžbe i rokovi isporuke dostavljaju se kupcu u potvrdi narudžbe. U ni jednom slučaju prodavatelj nije odgovoran za prekoračenje rokova isporuke.

U slučaju da ponestane robe na zalihi, prodavatelj će kupca o tome odmah obavijestiti te mu iskazati novi rok dobave.

Kupac je dužan kod preuzimanja robe naručenu robu pregledati kvalitativno i kvantitativno te  u popratnom dokumentu uz potpis zapisati možebitna vidljiva oštećenja na ambalaži ili samoj robi na temelju čega se onda može pozivati ​​u postupcima pritužbi ili garanciji za nedostatke.

 

Pravo na povlačenje iz kupnje i vraćanja robe i uplate

Kupac ima pravo u roku od 14 dana od dana primitka robe ponuditelja kontaktirati putem e-maila [email protected] vezano na vraćanje robe bez navođenja razloga odustajanja.

Robu kupac ne može i ne bi smio slobodno koristiti prilikom povrata robe i odustajanja od kupnje, no smije provesti inspekciju i testirati preuzetu roba samo u mjeri u kojoj je potrebno da se utvrdi činjenično stanje i na način kao što je uobičajeno u maloprodaji. Svako ispitivanje, koji se razlikuje od gore navedenog, može se smatrati korištenjem robe, što znači da kupac time gubi pravo na vraćanje.

U slučaju odustajanja od kupnje, kupac mora primljenu robu u roku od 14 dana od dana podnesene obavijesti o povlačenju vratiti robu prodavatelju neoštećenu i u istoj količini. Trošak vraćanja robe snosi kupac.

Povrat plaćanja izvršit će se najkasnije u roku od 30 dana od primitka obavijesti o povlačenju. Isporučenu robu kupac mora vratiti netaknutu i u originalnom pakiranju te u istoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili je njegova količina smanjena bez da je to krivnja kupca.

Povrati će se izvršiti što je prije moguće i najkasnije u roku od 14 dana od primitka obavijesti o povlačenju. Povrat plaćanja izvršava se na transakcijski račun kupca.

Povrat isporučene robe na adresu poduzeća u roku za pravo na povlačenje iz kupnje počinje se brojati od datuma poslane obavijesti o povlačenju.

Povrat robe može se izvršiti nakon prethodne obavijesti putem e-maila ili na adresu poduzeća: LARIX PLUS d.o.o., Varaždinska ulica II.odvojak 4, 42000 Varaždin-Jalkovec.

Kupac se ne može ni u kojem slučaju povući iz kupnje ako se radi o naručivanju usluge.

Dostava

Ponuditelj će isporučiti robu u roku navedenom na potvrdi narudžbe. U slučaju kašnjenja u isporuci, kupac će putem e-maila ili telefona biti obaviješten o razlozima kašnjenja i navedenim novim datumom isporuke.

Dostava pošiljaka: većina robe će biti isporučena s dostavnim vozilom poduzeća. U drugim slučajevima dostava će se organizirati preko ugovorenih dostavnih partnera (In time d.o.o. i Lagermax AED Croatia d.o.o.) ili nekom drugom dostavnom službom u slučaju boljih uvjeta isporuke nego što je to slučaj s ugovorenim partnerima.

Ugovorni partneri djeluju isključivo na temelju zaključenog ugovora, uputa upravitelja i unutar granica ovlaštenja.

Garancija

Roba ima garanciju ako je tako navedeno na garancijskom listu ili na računu. Garancijski rok naveden je na garancijskom listu. Ako nema podataka o garanciji, roba nema garanciju ili informacije trenutačno nisu poznate. U potonjem slučaju, kupac može kontaktirati ponuditelja za ove informacije.

Garancija vrijedi samo u slučajevima pridržavanja uputa i uvjeta navedenih na garancijskom listu te uz predočenje garancijskog lista, originalne ambalaže i računa. Kupac može zatražiti garanciju izravno od ponuditelja, od proizvođača ili od ovlaštenog servisnog centra. Popravak se mora izvršiti u roku od 45 dana od primitka robe, u protivnom će roba biti zamijenjena drugim, ekvivalentnim i besprijekornim proizvodom.

Garancija za stvarne pogreške

Kupac je dužan obavijestiti prodavatelja o mogućim pogreškama u roku od dva mjeseca od dana otkrivanja pogreške. Kupac mora obavijestiti prodavatelja o pogrešci slanjem e-pošte na [email protected], koja mora sadržavati detaljan opis pogreške, a zatim dopustiti prodavatelju da pregleda robu.

Uvjet za priznavanje garancije je originalno pakiranje i račun. Prodavatelj mora kupcu u roku od 8 dana od slanja njegovog zahtjeva dati pisani odgovor. Prodavatelj nije odgovoran za stvarne nedostatke u robi koji se pojavljuju nakon 2 godine od isporuke robe.

Kupac je dužan pažljivo pregledati ambalažu i sadržaj prilikom preuzimanja robe. U slučaju oštećenja robe, kupac je dužan odmah obavijestiti dostavljača o šteti. Kupac je obvezan, zajedno s dobavljačem, sastaviti službeni zapisnik, a posebno pozorno ispuniti rubriku o stanju ambalaže i robe. Kupac je dužan preuzeti oštećeni proizvod i poslati ga prodavatelju, zajedno sa službenim zapisnikom, u slučaju zahtjeva za garancijom. Po primitku oštećene robe, prodavatelj će što je prije moguće poslati kupcu novi proizvod.

Zaštita podataka

Upravitelj web stranice, poduzeće LARIX PLUS d.o.o., se obvezuje štititi povjerljivost osobnih podataka i privatnost sudionika, odnosno korisnika web stranice jer nam je od iznimne važnosti zaštititi privatnost naših klijenata.

LARIX PLUS d.o.o. poštuje povjerljivost osobnih podataka i privatnost sudionika/korisnika web stranice i učinit će sve što je potrebno kako bi ih zaštitili od bilo kakvih kršenja ili zloupotrebe. Prikupljene podatke će LARIX PLUS d.o.o. koristi isključivo za pružanje usluga koje nudi.

Pružatelj usluga web stranice prikuplja sljedeće informacije:

 • osnovne informacije o korisniku (ime i prezime, adresa prebivališta - poštanski broj i mjesto);
 • naziv poduzeća (za poduzeća), PDV ID (za poduzeća);
 • kontakt i informacije o našoj komunikaciji s kontrolorom (e-mail adresa, telefonski broj, datum, vrijeme i sadržaj poštanske ili e-mail komunikacije, datum, vrijeme i trajanje telefonskih poziva, video telefonske pozive);
 • informacije o korisnikovim kupovinama i izdanim računima (datum i mjesto kupnje, vrste kupljenih artikala, cijene kupljenih proizvoda, ukupan iznos kupnje, način plaćanja, dostave adresa, telefonski broj i datum izdavanja, oznaka osobe koja je izdala račun i drugo), te podatke o rješavanju reklamacije proizvoda;
 • informacije o korisnikovom korištenja web stranice (datumi i vrijeme posjeta web mjesta, posječene stranice odnosno URL, vrijeme zadržavanja po stranici, broj stranica koje ste posjetili, ukupno vrijeme posjeta web stranici), te podaci o upotrebi (čitanju) primljene poruke (e-mail) kontrolora;
 • zemlja, regija,
 • lozinka u kodiranom obliku, datum i vrijeme registracije;
 • bilo koji drugi podatak koji korisnik sam dragovoljno prenosi poduzeću.

Korisnik može, ako to želi, osigurati osobne podatke, označene kao neobvezne. Korisnik koji ne daje davatelju neobavezne osobne podatke ne trpi nikakve štetne posljedice.

Ponuditelj procesuira IP adresu uređaja putem kojih korisnici pristupaju web stranici. Ponuditelj na web stranici koristi „cookies”, pomoću kojih prepoznaje korisnike, no pomoću njih nije moguće identificirati korisnika što znači da na temelju tako prikupljenih podataka nije moguće utvrditi ime i prezime i druge identifikacijske podatke korisnika.

LARIX PLUS d.o.o. se obvezuje da, u bilo kojem slučaju i bez izričitog odobrenja, neće prenositi osobne ili bilo koje ostale podatke trećoj strani i neće dopustiti trećoj osobi da ima uvid u osobne ili bilo koje druge podatke sudionika osim u slučaju kada bi državni organi tako tražili i ako je takva obveza propisana zakonom (ili u svrhu postupka pred sudovima ili drugim javnim tijelima).

Korisnik može u svako doba zatražiti pregled, izmjenu/dopunu, ispravak ili brisanje svojih osobnih podataka ili prestanka obrade osobnih podataka putem e-maila na [email protected] ili pismeno na LARIX PLUS d.o.o., Varaždinska ulica II.odvojak 4, 42000 Varaždin-Jalkovec.

Ako korisnik registrira svoj korisnički račun na web stranici, njegov korisnički račun čuva se sve do kada korisnik ne odabere da bude izbrisan ili ga samo poduzeće ne izbriše iz nekog razloga. Osobni podaci korisnika se sigurno obrađuju i pohranjuju do godinu dana nakon brisanja korisničkog računa, kako bi se osiguralo pravo po Uredbi GDPR.

Za zaštitu osobnih podataka koristimo organizacijske, tehničke i druge odgovarajuće postupke i mjere da se spriječi neovlašteni pristup ili uništavanje podataka, promjene ili gubitci te neovlaštene obrade istih.

Prijenos podataka

Ponuditelj prikupljene podatke neće proslijediti trećim stranama, osim u iznimnim situacijama koje su navedene u pravilima o privatnosti, a potrebni su za izvršenje ugovora o prodaji (usluga isporuke i sl.).

Zadržavanje osobnih podataka

Ponuditelj će pohraniti osobne podatke korisnika/kupca samo u onoj mjeri koliko je potrebno da se ostvari svrha radi koje su osobni podaci prikupljeni i dalje obrađivani ​​(npr. kako bi se osiguralo da korisnik može pristupiti i koristiti korisnički račun pružatelja web i online trgovine, da ponuditelj može ispuniti korisnikovu narudžbu, za provjeru korisnikovih plaćanja i ispunjavanja drugih obveza ponuditelja i/ili obvezu korisnika, da korisnik može na jednostavan način pristupiti specifičnim informacijama koje su dostupne ponuditelju usluga, a koje se šalju preko e-novosti i sl.).

Ponuditelj obrađuje osobne podatke u skladu s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka i Općom uredbom GDPR na sljedećim pravnim osnovama:

 • na temelju zakona- ponuditelj sprema samo one osobne podatke i na rok koji propisuje zakon;
 • na temelju ugovornog odnosa - ponuditelj čuva samo one osobne podatke na razdoblje koje je potrebno da se ugovorni odnos ispuni i još 5 godina nakon njegovog prestanka, osim u slučajevima ako dođe do spora između ponuditelja i korisnika/kupca a vezano na ugovor. U tom slučaju ponuditelj čuva podatke još 5 godina od pravomoćne presude ili arbitraže ili, ako je spor riješen na miran način, 5 godina od dana mirnog rješavanja spora;
 • na temelju osobne suglasnosti korisnika kupca - ponuditelj zadržava osobne podatke trajno, sve dok osoba ne opozove pristanak. Ponuditelj takve podatke briše prije korisnikovog odabira brisanja samo u slučajevima kad je postignuta svrha obrade osobnih podataka (npr. u slučaju da ponuditelj prestaje trgovati preko online trgovine, ponuditelj će sve osobne podatke prikupljene za tu svrhu izbrisati, čak i za osobe čiji pristanak na obradu osobnih podataka u svrhu registracije korisničkog profila postoji).

E-novosti

Na e-novosti ponuditelja mogu se prijaviti fizičke osobe koje žele primati e-novosti iz prodajnog programa poduzeća LARIX PLUS d.o.o.. Korisnik podnosi zahtjev za primanje e-novosti na web stranici poduzeća LARIX PLUS d.o.o..

Poduzeće LARIX PLUS d.o.o., Varaždinska ulica II.odvojak 4, 42000 Varaždin-Jalkovec poštuje Vašu privatnost i obvezuje se da će čuvati podatke dobivene s prijavom na web stranici u skladu s važećim zakonskim propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.

Kod prijave na e-novosti korisnik će unijeti svoje ime i prezime i e-mail adresu.

Korisnik koji se prijavio za primanje e-novosti:

 • prije prijave korisnici daju suglasnost za obradu njihovih osobnih podataka i upoznaju se s pravilima o zaštiti privatnosti i općim poslovnim uvjetima poduzeća;
 • dozvoljava ponuditelju, na temelju dostavljenih podataka, prikupljanje, upravljanje, korištenje, obradu i pohranu korisničkih podataka u bazama podataka kontakata i ostale podatke o korisniku, e-newslettera, na način i za namjene opisane u nastavku (baze podataka, odnosno evidenciju);
 • je svjestan da u bilo kojem trenutku može zatražiti od ponuditelja usluga prestanak korištenja osobnih podataka za izravan marketing proizvoda (koji su izričito navedeni u pristanku) od dobavljačkog programa ponude i slanja informativnih materijala.

Prijavom na e-novosti korisnik se slaže s objavljenim općim uvjetima i pravilima o privatnosti.

Svrha prikupljanja i pohrane podataka namijenjenih e-novostima

Svrha prikupljanja, obrade, pohrane i korištenja podataka je: poslati ponude, promotivne materijale i obavijestiti o aktivnostima, akcijama te ponuditi sve od prodajnog programa prodavatelja.

Osobne podatke pohranjujemo u elektronskom obliku, koji su sigurno pohranjeni i zaštićeni u šifriranom obliku (lozinka). Nakon prestanka potrebe za upravljanjem osobnim podacima, na temelju pismenog otkazivanja korisnika, podaci se brišu ili su nositelji podataka uništeni.

Odjava primanja e-novosti

Korisnik se može odjaviti od primanja e-novosti (newslettera) u bilo kojem trenutku. Korisnik može otkazati svoju prijavu u bazu podataka klikom na vezu (link) za otkazivanje pretplate na e-novosti (newsletteru) u primljenoj e-pošti (e-mailu). Korisnici mogu odjaviti newsletter i brisanje kontakta podnesti zahtjevom u pismenom obliku, koji je poslan putem e-pošte na e-mail adresu [email protected] ili klikom na „odjava” na već primljene e-novosti usluga.

Nakon završene odjave korisnik će biti obrisan sa liste korisnika, gdje će se obrisati svi korisnički podatci, no te podatke ćemo pohranjivati još jednu godinu u posebnoj bazi podataka kako bi se osigurala prava i obveze iz općih propisa GDPR.

Autorsko pravo

Online trgovina je u vlasništvu LARIX PLUS d.o.o. Sva prava su zadržana. Sadržaj na web stranicama mogu sadržavati materijale, čije autorsko pravo može biti vlasništvo trećih strana stoga su sve informacije koje pruža web stranica dopuštene samo uz pismeno odobrenje vlasnika.

Isključenje odgovornosti

Online trgovina radi 24 sata dnevno, svaki dan u godini. Ponuditelj zadržava pravo da zbog tehničkih ili drugih velikih komplikacija web stranica može biti onesposobljena, a time i onemogućeno ili otežano korištenje online trgovine. Ponuditelj usluge ne mora nadoknaditi korisniku eventualnu štetu nanesenu zbog neaktivnog ili ometenog funkcioniranja internetske trgovine.

Davatelj usluga nastoji osigurati ažuriranost i točnost podataka objavljenih na svojim stranicama. Unatoč tome, karakteristike artikala, rokovi isporuke ili cijene mogu se mijenjati tako brzo da ponuditelj usluga ne stigne ispraviti podatke na web stranicama. U tom slučaju, ponuditelj će obavijestiti kupca o promjenama i omogućit će mu da odustane od kupnje ili da zamijeni naručenu robu za neku drugu.

Iako ponuditelj nastoji pružiti točne fotografije ponuđenih artikala, sve fotografije treba smatrati simboličnima. Fotografije ne sadrže svojstva artikala.

Ponuditelj ima mogućnost povlačenja od sklapanja kupoprodaje samo ako je otkrivena jasna pogreška. Kao očite pogreške definiraju se bitne osobine artikla i sve pogreške koje se smatraju odlučujućim kod odabira same kupnje nekog artikla. To uključuje očite pogreške u cijeni.

Pritužbe i sporovi

Ponuditelj usluga poštuje važeće zakone o zaštiti potrošača. Ponuditelj nastoji ispuniti svoju dužnost uspostavljanja učinkovitog sustava za rješavanje prigovora i identificirati osobu s kojom se, u slučaju problema, korisnik može povezati telefonom ili e-poštom. Žalba se podnosi putem [email protected] Postupak obrade žalbi je povjerljiv.

Ponuditelj je svjestan da je bitna karakteristika potrošačkog spora, barem u smislu sudske odluke, nesrazmjer između ekonomske vrijednosti potraživanja i troškova koji proizlaze iz rješavanja samog spora. To je također glavna prepreka za potrošača da pokrene spor pred sudom. Stoga ponuditelj nastoji učiniti sve kako bi riješio svaki spor sporazumno.

Završne odredbe

Ponuditelj zadržava pravo izmjene Uvjeta bez prethodne najave, pa se predlaže da se korisnik informira o novostima prilikom svakog posjeta web stranici. Svaka verzija općih uvjeta posebno je datirana. Za svaku narudžbu vrijede opći uvjeti i odredbe objavljene na web stranici u trenutku narudžbe.

Nedjelotvornost bilo koje odredbe ovih općih uvjeta, bez obzira na razlog nedjelotvornosti, ne podrazumijeva nedjelotvornost ovih općih uvjeta u cjelini. U takvom slučaju smatra se da je nevažeća odredba nepotpisana, a ti opći uvjeti i dalje vrijede bez ove odredbe.

Svaka promjena ili izmjena ovih Uvjeta vrijedi samo u pisanom obliku.

Svi mogući sporovi koji proizlaze iz korištenja online trgovine između korisnika i ponuditelja usluga bit će riješeni sporazumom između stranaka. Ako to nije moguće, nadležni je sud u Varaždinu.

Opći uvjeti poslovanja i korištenja web stranice su na snazi ​​od 25.5.2018. nadalje.

Ponuditelj usluga ljubazno traži korisnike koji se ne slažu s ovim Uvjetima poslovanja ili njihovim izmjenama ili dopunama da ne koriste web stranicu/online trgovinu ili obrazac narudžbe.

Loading...

{{block type="ajaxcartpro/confirmation_items_continue"}}
{{block type="ajaxcartpro/confirmation_items_gotocheckout"}}